mercoledì 9 luglio 2014

Raw pink sauce with herbs - Salsa rosa crudista alle erbe

English
This is the recipe for a light pink sauce. You can smother your veggie or fruit spaghetti with it or you can use it as a salad dressing or just for dipping.
Ingredients:
8 to 10 cherry tomatoes (or similarly juicy and small)
3 big portabello mushrooms
2 teaspoons of tahini
1/2 scallion
About an inch of ginger (peeled)
1 tablespoon of dry yeast
5 or 6 basil leaves
2 tablespoons of extra virgin olive oil
Oregano to taste
Optional: a teaspoon of umeboshi or a pinch of salt
Mix al of the ingredients in a blender until you have a soft and creamy sauce. You can add a few basil leaves on the top of it before serving.

Italiano
Ecco la ricetta di una salsa rosa leggera alle erbe. Si può usare per condire gli spaghetti di frutta o verdura oppure per l'insalata o semplicemente per pucciare.
Ingredienti:
8-10 pomodorini
3 champignon grandi
2 cucchiaini di salsa tahini
1/2 cipollotto
Circa un cm o due di zenzero pelato
1 cucchiaio di lievito alimentare secco
5 o 6 foglie di basilico
2 cucchiai di olio EVO
Origano a piacere
Opzionale: un cucchiaino di umeboshi o un pizzico di sale
Unite tutti gli ingredienti in un frullatore o robot da cucina fino a ottenere una salsa cremosa. È possibile aggiungere qualche foglia di basilico per presentare la salsa.

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