venerdì 5 settembre 2014

Ajoblanco Raw with apple cubes and raisins - Ajoblanco Raw con cubetti di mela e uva passa


English
Ok, I've just got back from my vacation in Malaga (Spain) and I wish I was still there so I've decided to prepare a very good recipe I've discovered there: Ajoblanco. The original recipe is not raw because it has bread in it so I've made a little change and added some eggplant to replace it.
Here are the ingredients:
100g of almonds
2 cloves of garlic
500ml of fresh water
150g of eggplant, peeled
3 tbsp extra virgin olive oil
1 tbsp apple vinegar
Half an apple (or less) diced
A handful of raisins
Salt to taste (optional)
Start mixing the almonds and the garlic together with a spoonful of oil. Add the eggplant and the water. Add the remaining oil and the vinegar. Finally add the salt if you feel the need to and put in the fridge for a few minutes. Add the apple cubes and the raisins when serving. Notes: Two cloves of garlic might be a bit to much for someone unless you're fighting vampires so maybe one would be better but it depends on your taste.

Italiano
Ok, sono appena tornato dalle vacanze a Malaga e vorrei essere ancora lì quindi ho deciso di preparare una ricetta buonissima che ho scoperto lì: Ajoblanco. La ricetta originale prevede il pane, quindi per renderla raw ho fatto una piccola modifica e ho aggiunto un po' di melanzana per sostituirlo.
Ecco gli ingredienti:
100g di mandorle
2 spicchi d'aglio
500ml di acqua fresca
150g di melanzana pelata
3 cucchiai di olio EVO
1 cucchiao di aceto di mele
Mezza mela (o meno) a cubetti
Una manciata di uvetta
Sale Q.B. (opzionale)
Incominciate a frullare insieme le mandorle e l'aglio con un cucchiaio d'olio. Aggiungete la melanzana e l'acqua. Aggiungete l'olio rimasto e l'aceto. Se necessario aggiungete il sale e mettete il preparato in frigorifero per qualche minuto. Aggiungete i cubetti di mela e l'uvetta prima di servire. Note: due spicchi d'aglio potrebbero essere troppi per alcuni a meno che non sia in atto una caccia ai vampiri quindi forse è meglio utilizzarne uno solo, ma dipende sempre dal proprio palato.

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